Vi tager imod kvinder fra 18 år
Du kan komme på krisecenter hvis du er kvinde over 18 år der har været udsat for fysisk, psykisk,
seksuel, økonomisk, digital og/eller materiel trussel
eller vold i nære relationer eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold.
Du kan medbringe dine børn.
Vi kan hjælpe dig med samarbejdet med kommunen/børne-familieafdelingen, Familieretshuset, Udlændingestyrelsen, boligselskaber m.m.
Vi har viden og uddannelse til at støtte dig omkring vold og kriser. Vi tilbyder trivselssamtaler og vi kan også tilbyde psykologsamtaler til dig og dine børn. Vores psykolog kommer en gang om ugen så du kan tale med hende i trygge rammer, efter bevilling fra kommunen.
Vi har viden om æresrelaterede konflikter og børns reaktioner på vold i nære relationer. Det faste personale er uddannet socialrådgivere eller pædagoger, vi bruger ikke frivillige da vi ønsker at du skal møde genkendeligt personale du er tryg ved.
Ved ankomst får du tildelt en kontaktperson, som følger dig gennem hele dit ophold.
Vi lytter til dig og dine behov og møder dig med respekt og anerkendelse.
Vi kan hjælpe med at rådgive omkring din situation, men det er dig der bestemmer retningen i dit eget liv.
Vi vil med respekt, tillid og troværdighed hjælpe dig videre ad den vej du vælger.
Krisecentrene holder til i store ejendomme med god plads både indendørs og udendørs.
Alle kvinder får et rummelig og fuldt møbleret værelse eller lejlighed med tv, internet, spisebord mv.. Der er fælles køkken/spiseafdeling og fælles toiletter og badeværelser. TV stuen danner rammen om gode film og hygge om aftenen. Der er vaskemaskiner og tørretumbler til fri afbenyttelse.
Hele området er kameraoveråget og indhegnet. Der er videosluse ved indgangsdøren for din sikkerheds skyld. Du har mulighed for at låne en overfaldsalarm med GPS og direkte kontakt til vagtcentral/politi. Der er personale døgnet rundt alle ugens dage. Nattevagten er til rådighed hvis du har behov for det.
Krisecentrets børnefaglige medarbejder tilbyder pasning og laver aktiviteter for børnegruppen.
Vi hjælper med indskrivning i evt. skole/børnehave og tilbyder lektiecafe på krisecentret.
Vores børnefaglige medarbejder laver desuden aktiviteter for børnene. Det kan være gennem lege, fodboldkampe, bål i bålhytten, leg m.m.
Hun kan også hjælpe i de situationer hvor du har brug for tid uden dem, som f.eks. ved samtaler, psykologsamtaler eller i de situationer hvor du har brug for alene tid.
Der er god plads både ude og inde til leg og aktiviteter.
Vi har indrettet legerum til dine børn med tumleplads, legetøj og plads til leg.
Derudover har vi alt efter afdeling; stor udendørs legeplads, sandkasse, svævebane, bålhytte, gynger, interaktivt legegulv med spil og læring for alle, Playstation mv..
Det kreative rum indbyder til fordybelse med symaskine, perleplader, maling, spil og alle mulige kreative ting.
Det er ikke altid muligt at pakke en taske, men hvis du har mulighed for det, bør du huske:
Vi har mulighed for at supplere dig med basale fornødenheder til en start. Vi har altid dyner og puder og håndklæder til rådighed. Vi har også et lager af tøj til børn og voksne. Og vi kan hjælpe med ting som tandbørste, tandpasta, shampoo osv., hvis du ikke har fået det med.